kontakt@dom-dekor.pl
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Polityka prywatności

§8 Ochrona i przetwarzanie danych osobowych


Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „ORODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”), informujemy Użytkowników o przetwarzaniu ich danych osobowych i zasadach na jakich to się odbywa.

8.1.1. Administratorem danych osobowych Użytkowników jest Dom-Dekor Magdalena Walawska-Nowak, 31-802 Kraków, os. Na lotnisku 9/48, zarejestrowana przez Przezydenta Miasta Krakowa jako indywidualna działalność gospodarcza. REGON: 121519369, NIP: 882-191-53-83.

8.1.2. Dom-Dekor Magdalena Walawska-Nowak przykłada ogromną wagę do ochrony prywatności Użytkowników i jako administrator danych chroni je i zabezpiecza przed dostępem osób nieupoważnionych.

8.1.3. Dom-Dekor Magdalena Walawska-Nowak sprawuje stałą kontrolę nad procesem przetwarzania danych oraz ogranicza dostęp do danych w możliwie największym stopniu. Dane osobowe przetwarzane są przez Dom-Dekor zgodnie z art. 23 ust. 1 pkt 1,3 i 5 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, w celach związanych z prowadzeniem serwisu i przeprowadzenia transakcji kupna-sprzedaży.

8.1.4. Dane Użytkownika są wykorzystywane do celów związanych z działaniem serwisu, w tym ewidencji sprzedaży, do kontaktowania się z Użytkownikiem w sprawach dotyczących zamówień, do realizacji zamówień złożonych przez Użytkownika, do dopasowania treści strony do preferencji Użytkownika, do zapewnienia bezpieczeństwa usług, do dokonywania pomiarów, które umożliwiają doskonalenie usług, do celów statystycznych oraz do celów marketingowych takich jak, mailing i remarketing.

8.1.5. Dane Użytkownika gromadzone przez Administratora w celach wymienionych w punkcie 5.1.5 to: imię, nazwisko, adres zamieszkania, adres email, numer telefonu, adres IP, rodzaj używanej przeglądarki i identyfikator sesji, numer konta bankowego. W przypadku Firm są to dodatkowo: nazwa firmy, NIP, adres siedziby firmy.

8.1.6. W celu realizacji zamówień, dane osobowe Użytkownika są przekazywane realizatorom usługi doręczenia przesyłki np. firmom kurierskim czy Poczcie Polskiej.

8.1.7. W celu dokonania przez Użytkownika płatności online za złożone zamówienie, dane osobowe użytkownika są przekazywane firmie DotPay lub PayPal, świadczących usługę płatności online.

8.1.8. Zgodnie z obowiązującym prawem, zpseudonimizowane dane Użytkowników są przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Dom-Dekor Magdalena Walawska-Nowak, np. agencjom marketingowym i podmiotom świadczącym usługi statystyczne.

8.1.9. Dane Użytkowników mogą być udostępniane organom państwowym uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa oraz, w przypadku nieuregulowania należności wobec Dom-Dekor Magdalena Walawska-Nowak, podmiotom prowadzącym w jego imieniu postępowanie związane z dochodzeniem należności.

8.1.10. Podstawą prawną przetwarzania danych Użytkowników w celu świadczenia usług jest niezbędność do wykonania umów o ich świadczenie (taką umową jest regulamin). Podstawą prawną dopasowywania treści usług do preferencji Użytkownika, zapewnienie ich bezpieczeństwa oraz udoskonalanie usług, jak również marketing wewnętrzny Dom-Dekor Magdalena Walawska-Nowak jest tzw. uzasadniony interes administratora.

8.1.11. Użytkownik ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Użytkownik może również wycofać zgodę na przetwarzanie danych osobowych.

8.1.12. Dom-Dekor Magdalena Walawska-Nowak zapewnia Użytkownikom możliwość usunięcia danych osobowych ze zbioru danych. W celu usunięcia danych, Użytkownik powinien przesłać do Dom-Dekor Magdalena Walawska-Nowak stosowne oświadczenie w formie elektronicznej lub na piśmie. Dom-Dekor Magdalena Walawska-Nowak może odmówić usunięcia danych Użytkownika, jeżeli Użytkownik ten nie uregulował należności wobec Dom-Dekor Magdalena Walawska-Nowak lub naruszył niniejszy Regulamin bądź obowiązujące przepisy prawa, a zachowanie danych jest niezbędne do wyjaśnienia tych okoliczności i ustalenia odpowiedzialności Użytkownika.

8.1.13. Dane osobowe Użytkownika przechowywane są przez Administratora bezterminowo, do momentu wyrażenia przez Użytkownika chęci ich usunięcia.

8.1.14. W przypadku naruszenia bezpieczeństwa danych osobowych, Dom-Dekor Magdalena Walawska-Nowak zobowiązuje się powiadomić o tym fakcie organ nadzorczy oraz osoby, których te dane dotyczą w ciągu 72 godzin od stwierdzenia tego naruszenia.

8.1.15 W przypadku wątpliwości związanych z przetwarzaniem danych osobowych każda osoba może zwrócić się do Administratora z prośbą o udzielenie informacji. Każdemu Użytkownikowi przysługuje również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl